Nieuwe stamcel kan mogelijk brein repareren

Wetenschappers hebben in de hersenen een nieuwe stamcel ontdekt die uit kan groeien tot een nieuwe hersencel.

Dat schrijven de onderzoekers in het blad PLoS ONE. Ze vonden de stamcel toen ze hersenweefsel dat tijdens biopsies was verwijderd, analyseerden. De stamcellen bevinden zich rondom kleine bloedvaten in het brein.

WIST U DAT…
…hersengolven kunnen verraden of u fouten gaat maken?

Het is nog niet duidelijk welke functie de stamcel vervult, maar alles wijst erop dat de stamcel tot grootse dingen in staat is. Een vergelijkbaar type stamcel is namelijk aangetroffen in verschillende andere organen. De stamcellen in die organen zijn in staat gebleken om reparaties uit te voeren en ervoor te zorgen dat wonden genezen.

Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat deze stamcel daar ook tot in staat is. Vast staat reeds dat de stamcellen in staat zijn om uit te groeien tot hersencellen. “We hopen dat onze resultaten leiden tot een beter begrip van het reparatiemechanisme van het brein,” legt onderzoeker Gesine Paul-Visse uit. “Uiteindelijk is het doel om deze mechanismen te versterken en nieuwe behandelingen te ontwikkelen die het zieke brein kunnen repareren.”

Bronmateriaal:

"New Stem Cell Found in the Brain" - VAI.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Pendethan (via Wikimedia Commons).
 • Laris

  het zit em allemaal in meditatie. Medicijnen en drugsvaccinaties zijn allemaal om de wils en geestkracht van de mensen te verlagen, of het bewustzijn, we hebben geen enkele medicatie nodig om onze lichaam te genezen van Alle ziektes.

  • Pifbo

   Houd alsjeblieft op. Dit soort uitspraken zijn gewoon gevaarlijk! Als mensen ernstig ziek zijn moeten ze meestal gewoon behandeld worden met medicijnen, anders gaan ze dood.

   • Ph

    Dat klopt, maar dan moet er ook bij vermelden, dat op langere termijn de mensen ook dood gaan, door die chemische, synthetische, kunstmatige medicatie.

 • Ph

  Ik heb het in een ander bericht ook al gezegd, kan eindelijk het moorden van embryo’s stoppen, want dat is nergens goed voor.
  Het is al meermaals gebleken dat onze eigen stamcellen nog doeltreffender werken dan lichaamsvreemde embryonale stamcellen of volwassen stamcellen.

  Laris, de mensen beseffen niet goed dat de Aarde waaruit ze zijn ontsproten, dat deze toen weelde in prachtige, natuurlijke kleuren en taferelen.
  Dat alles is bijna geheel verdwenen, dus word het leven van de mensen kunstmatig en is er niet veel natuurlijk’s meer aan.
  En dan zijn ze verwonderd dat de mensen ziek worden, maar dat ligt dan weer aan onze genen, maar ze komen niet vertellen dat onze genen net veranderen door het kunstmatig leven.

  • Bowser

   Het maakt mij gewoon blij als ik jouw reacties lees, ben blij dat er nog nuchtere en normale mensen op deze wereld leven.

  • -_-

   Dit zijn toch juist eigen stamcellen?  En blijkbaar werken ze niet goed genoeg, als je een neurodegeneratieve aandoening hebt.

   • Ph

    Stamcellen zijn minuscule cellen, uit die stamcellen groeien dan weer organen bv die gemaakt zijn uit die stamcellen..tot daar iedereen mee.
    Nu kan er een trauma optreden, een ongeval met als resultaat een scheur in de lever, dankzij de eigen stamcellen, die trouwens niet ziek zijn kan die lever weer hersteld worden.
    Het een verkeerd opvatting om te stellen, als we ziek zijn of worden, dat onze stamcellen dan niet meer in orde zijn, voor een stuk wel, maar dat is dan weer de oorzaak van..

    Als men dan de eigen stamcellen gaat gebruiken, is er al geen gevaar meer dat u lichaam het gaat afstoten, iets wat veelvuldig voortkomt met embryonale en lichaamsvreemde volwassen stamcellen.
    Daarom trouwens ook dat veel mensen bv ziek worden van die chemische, kunstmatige medicatie, het is wereldvreemd voor ons lichaam, met alle kommer en kwel als gevolg.
    Daarom dat ik dus opteer dat ze verder onderzoek doen met stamcellen, want het is weldeglijk de toekomst, maar geen embryonale stamcellen, want dat leid naar niets.

    PS: Bowser, iemand moet de mensen toch een keer wijzen op de andere kant van de medaille.

 • JvanE

  Ik hoop dat prins Friso hier baat bij kan hebben!

 • S Gabriel

  ik hoop dat het eindelijk doorbreekt