Wie gaat de energietoekomst managen?

liander

Hoe houden we de energievoorziening in Nederland ook in de toekomst betrouwbaar? En hoe maken we die duurzamer? Het zijn de vragen van nu die schreeuwen om de antwoorden van morgen. Maar wie kan die geven?

De vraag naar energie stijgt. Tegelijkertijd moet het ook allemaal groener. Dat betekent dat we enerzijds op zoek moeten naar alternatieve energiebronnen en anderzijds slimmer om moeten gaan met energie. En dat vraagt om knappe koppen. Nieuwsgierige, ambitieuze mensen die zich vast durven bijten in de energievraagstukken van nu en vervolgens met antwoorden kunnen komen voor de dag van morgen. Netbeheerder Liander is op zoek naar zulke mensen. Mensen die de energietoekomst managen.

Op zoek naar jou!
Heb jij jouw universitaire studie net afgerond of sta je op het punt om die af te ronden? Dan is een management traineeship bij Liander misschien wel iets voor jou. Het traineeship duurt twee jaar en is erop gericht om jouw leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen, waarna je vervolgens snel door kunt groeien naar een functie als teamleider of manager.

“De projecten hier hebben echt impact op de samenleving”

Over het traineeship
Een traineeship bij Liander is een heuse ontdekkingsreis, zo weet ook Fleur Teitink. Ze studeerde geschiedenis, werkte kort bij het Algemeen Dagblad en BNN en maakte vervolgens de overstap naar Liander. Ze werkte tijdens haar management traineeship bij Liander aan het project ‘Slimme sportparken’ in Amsterdam-Oost. In dit project zijn van verschillende sportverenigingen basisgegevens verzameld, zoals bouwjaar, energieverbruik en technische omschrijvingen. Vervolgens hebben Teitink en haar collega’s op basis van die gegevens een aantal verbeterpunten geformuleerd: manieren om energie te besparen, efficiënter met energie om te gaan of nieuwe manieren om energie op te wekken. En dat bleven geen papieren ideeën. Inmiddels hebben een voetbalclub en hockeyclub in Amsterdam-Oost als eerste verenigingen zonnepanelen geplaatst, waardoor de elektriciteit voor de verlichting van het sportpark nu op een duurzame manier wordt opgewekt. Bovendien is er op de sportvelden nu veel energiezuinigere LED-verlichting te vinden. “De projecten hier hebben echt impact op de samenleving,” stelt Teitink.

Over Liander
En dat is ook niet zo gek. Als trainee bij Liander werk je tenslotte voor een ambitieuze, innovatieve netbeheerder die gas en licht via een ingenieus energienetwerk bij 3,3 miljoen klanten in Gelderland, Friesland, Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland thuis brengt. In al die regio’s denkt Liander met provincies, gemeenten en klanten mee over energievraagstukken.

Ben je enthousiast? Lijkt zo’n tweejarig traineeship je wel wat? Wil je je in het eerste jaar net als Fleur ook graag in onderzoeken vastbijten om vervolgens in het tweede jaar een uitdagende leidinggevende functie te krijgen en te ontdekken hoe jij Liander optimaal kunt versterken? Klik hier snel verder voor meer informatie over het traineeship!Advertisement

Bronmateriaal

-

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd