Doet DNA aan kwantumteleportatie?

Nobelprijswinnaar Luc Montagnier beweert bewijs te hebben dat DNA elektromagnetische afdrukken van zichzelf in afgelegen vloeistoffen kan plaatsen. Enzymen zouden deze afdrukken aanzien voor echt DNA en ze kopiëren. Welbeschouwd concludeert hij dat DNA aan kwantumteleportatie doet. De claim van de gerespecteerde onderzoeker is zeer controversieel. Maar kan hij gelijk hebben?

De exacte details van Montagniers studie zijn nog onbekend. Het experiment dat de onderzoeker uitvoerde, verduidelijkt de claim deels.

Experiment
De onderzoeker zette twee reageerbuisjes naast elkaar. De buisjes hadden geen fysiek contact en werden aan een elektromagnetisch veld van zeven Hertz blootgesteld. Om te voorkomen dat het magnetisch veld van de aarde het elektromagnetisch veld zou verstoren, werd gezorgd dat dit geen invloed had op het experiment. Eén reageerbuis bevatte een fragment DNA en de tweede reageerbuis bevatte puur water.

Enzym
Na zestien tot achttien uur werden beide reageerbuizen aan een onderzoek onderworpen. Er werd gezocht naar DNA met behulp van enzymen die DNA kopiëren. De enzymen wezen erop dat in beide reageerbuisjes DNA zat. Verrassend, want in het ene buisje had enkel water moeten zitten. Daar moet wel even een kanttekening bij geplaatst worden: het DNA dook alleen in beide reageerbuisjes op als het originele DNA meerdere keren verdund was.

WIST U DAT…

…er regelmatig zeer controversiële studies verschijnen? Onlangs nog: een wetenschapper beweerde dat gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden, ons gedrag kunnen beïnvloeden.

Structuur
Het onderzoeksteam van Montagnier vermoedt dat DNA elektromagnetische golven uitzendt die de structuur van het DNA in het water afdrukken. Deze afdruk heeft de vorm van origineel DNA en is blijkbaar zo overtuigend dat enzymen het klakkeloos voor echt DNA aanzien en gaan kopiëren.

Gemengde reacties
Wetenschappers die niet bij het onderzoek betrokken waren, zijn lang niet allemaal overtuigd. Want hoe kan water de afdruk zolang vasthouden? Anderen vermoeden dat Montagnier wel degelijk iets belangrijks op het spoor is en kunnen niet wachten om het experiment te herhalen.

Montagnier heeft laten weten alle details van de studie pas vrij te geven als zijn paper gepubliceerd wordt. Dan moet ook blijken of de Nobelprijswinnaar zijn collega’s kan overtuigen. “Als de resultaten kloppen dan zijn dit de belangrijkste experimenten die de afgelopen negentig jaar zijn uitgevoerd,” concludeert onderzoeker Jeff Reimers. En dan kan het experiment de hele moderne scheikunde op zijn kop zetten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd