Is het mogelijk om een rivier bij elkaar te huilen?

Met die vraag gingen studenten van de universiteit van Leicester aan de slag. En het antwoord is verassend.

Zangers Arthur Hamilton en Justin Timberlake zongen er al over: ‘cry me a river’. Een uitdrukking om problemen wat dragelijker te maken. Studenten van de universiteit van Leicester vroegen zich echter af of ‘een rivier huilen’ überhaupt wel mogelijk is.

Meer lezen?

Studenten van de universiteit van Leicester hebben vaker dergelijke onderzoeken uitgevoerd. Zo bedachten studenten al een afweerschild zoals in Star Wars, is er onderzoek gedaan naar een op Mars rondvliegende Usain Bolt en berekenden studenten hoelang teleporteren eigenlijk duurt.

Roe River
De eer was aan studenten Leah Ashley en Robbie Roe om te onderzoeken of alle mensen over de hele wereld genoeg tranen konden laten vloeien om een rivier te huilen. Ze baseerden hun onderzoek op de stroomsnelheid van ’s werelds kortste rivier: de Roe River in Montana. Deze rivier is slechts 61 meter lang. Per dag stroomt er ongeveer 709 miljoen liter tot 877 miljoen liter water door deze rivier.

Huilen
De studenten namen het laagste volume als de meest haalbare doelstelling. Maar na wat rekensommetjes bleek dat het nog knap lastig zou worden om 709 miljoen liter bij elkaar te huilen. Zo huilt een gemiddeld mens ongeveer 6,2 microliter. Zelfs als iedereen op aarde zich bijzonder verdrietig zou voelen, zou dit niet genoeg zijn om ook maar de kleinste rivier op aarde te evenaren.

Olympisch zwembad
Een rivier huilen blijkt een brug te ver, maar de studenten kwamen tot de conclusie dat er wel genoeg tranen kunnen vloeien om een olympisch zwembad bij elkaar te snikken. De studenten gingen uit van een zwembad van 50 meter x 25 meter x 2 meter waar 2500.000 liter water in kan. Als iedereen op aarde nou 55 tranen over de wangen laat biggelen, zou het zwembad gevuld kunnen worden.

Als iedereen op aarde nou 55 tranen over de wangen laat biggelen, zou het zwembad gevuld kunnen worden.

Het onderzoek van de studenten is verschenen in het blad Interdisciplinary Science Topics, een uitgave van de universiteit van Leicester. Het tijdschrift is bedoeld om studenten praktische ervaring op te laten doen met het schrijven, redigeren, publiceren en beoordelen van wetenschappelijke onderzoeken.

Bronmateriaal

"Is it possible to cry a river?" - University of Leicester

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd