MySky: een professionele telescoop voor iedereen

Een telescoop vergroot uw wereld: letterlijk en figuurlijk. Toch heeft niet iedereen het geld om een telescoop te kopen. Een goede amateur-telescoop kost al snel duizend euro. En niet iedereen woont in de buurt van een sterrenwacht. Gelukkig komt er een oplossing aan in de vorm van een app: MySky.

Gisteren verscheen het bericht op Scientias.nl dat Jupiter is getroffen door een ruimteobject. U wilt graag zien hoe het nu is met de grote gasplaneet en of er al littekens in de atmosfeer zichtbaar zijn. Start de MySky-applicatie op uw iPad en kies Jupiter als doel. Binnen 20 minuten krijgt u een foto van de gasplaneet te zien, die gemaakt is door één van de Slooh-telescopen. Via de applicatie bestuurt u dus een professionele telescoop.

Het Slooh-netwerk bestaat momenteel uit drie observatoria, die zich bevinden op Tenerife, in Chili en in Australië.

Om de applicatie te realiseren is 150.000 dollar nodig. Dit bedrag wordt gebruikt om het netwerk van Slooh-telescopen te automatiseren en om de iPad-applicatie te ontwikkelen. Op dit moment is er ruim 1.300 dollar opgehaald. Iedereen kan zijn bijdrage leveren aan het MySky-project.

De iPad-applicatie wordt gratis beschikbaar voor iedereen. Toch gaat het 0,79 euro kosten om een aanvraag in te dienen bij een telescoop. Logisch, anders gaat iedereen foto’s aanvragen, waardoor de wachttijd oploopt. Wanneer de foto gemaakt is, ontvangt u deze in uw mailbox. Alle gegevens staan op de foto, zoals de naam van het observatorium, de naam van het object, de datum en de tijd.

Als het geldbedrag van 150.000 dollar binnen is, zal de applicatie in november in de App Store verschijnen. Volgend jaar komt het Slooh Space Camera-team met een applicatie voor Android.

Bronmateriaal

Slooh

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd