Nooit meer achter het gasfornuis dankzij voedselprinter

In de toekomst is het mogelijk om een frikandel speciaal te maken met één druk op de knop. De voedselprinter – ook wel ‘Cornucopia’ genoemd – doet al het werk voor u. Een brownie, spaghetti of een lekkere bal gehakt? Deze Amerikaanse machine maakt het in een handomdraai.

De voedselprinter is nog in de conceptfase. Er is dus nog geen prototype gemaakt. De machine werkt eigenlijk heel erg logisch. In diverse gekoelde kamers bewaart de machine ingrediënten, zoals bijvoorbeeld meel, kruiden en aardappelpuree. Wanneer iemand een bepaald gerecht wil eten, komen de verschillende ingrediënten samen in een mixkamer. De mix wordt gekookt of gekoeld, en vervolgens laag voor laag geserveerd op een bord.

Is een ingrediënt op? Dan bestelt de machine automatisch nieuwe ingrediënten. Wanneer een ingrediënt tijdelijk niet beschikbaar is, gebruikt de voedselprinter andere ingrediënten. Dit komt overeen met het gedrag van een laserprinter: als de zwarte inkt op is, dan gebruikt een printer kleureninkt om zwart te creëren.

Zestien miljoen topkoks
Volgens de onderzoekers is het printen van voedsel de toekomst op het gebied van koken. Slechte keukenprinsen en -prinsessen zijn in staat om met de voedselprinter net zo goed te koken als Herman de Blijker en Jamie Oliver. Tegenwoordig eten sommige kinderen iedere avond gefrituurde patat, omdat hun ouders geen zin hebben om te koken of patat lekkerder vinden. Een voedselprinter kan deze gezinnen culinair verrijken.

3D-printers
Nieuwsgierig naar meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van printers? Op Scientias.nl staat een artikel over een 3D-printer die maanbasissen kan bouwen. De printer tovert volledige gebouwen uit zand tevoorschijn. Van 3D-printers, zoals de D-Shape en de voedselprinter, gaan we de komende decennia nog veel horen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd