220 graven uit Nazi-tijd ontdekt

Nabij een psychiatrisch ziekenhuis in het westen van Oostenrijk zijn 220 graven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Waarschijnlijk behoren de graven toe aan gehandicapten of mensen met psychische problemen. De Nazi’s waren van mening dat deze groep mensen het leven niet verdiende en de psychiatrische en gehandicapte patiënten zouden daarom zijn geëuthanaseerd.

De graven bevinden zich in de tuin van een psychiatrisch ziekenhuis. Het gebouw deed tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst als ziekenhuis voor mensen met psychische problemen en nog steeds kunnen psychiatrische patiënten er terecht.

De begraven patiënten zouden tussen 1942 en 1945 zijn omgebracht. De kans is groot dat ze slachtoffer zijn geworden van het euthanasieprogramma van de Nazi’s. Tienduizenden mensen met psychische en lichamelijke problemen werden gedurende de oorlog door de Nazi’s omgebracht.

De graven werden ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden in de tuin. Voorlopig ligt het project stil, zodat archeologen de kwestie nader kunnen onderzoeken.

Bronmateriaal:

"Nazi-era graves uncovered in Austria" - BBC.co.uk
 • http://nujij.org Nils Peters

  Jammer dat er niet vermeld wordt hoe die patienten omgebracht zijn, er staat: ” geëuthanaseerd “, maar sinds wanneer waren die rotmoffen zo humaan? Dit was trouwens een mooie gelegenheid geweest voor Dr. Mengele, jammer dat er hier ook geen informatie over beschikbaar is.

  • GB

   misschien komen ze daar pas bij het onderzoeken van de skeletten achter…. vaak wordt er gestopt met graven als er resten gevonden worden en worden ze met zand omgeven verder uitgegraven zodat alles zichtbaar wordt.

   • GB

    Ik bedoel verder uitgegraven door de archeologen die dit minutieus en met klein gereedschap vaak uitvoert.

    • Nils Peters

     Ja dat zou kunnen, als er schotwonden gevonden worden. Resten van Mengele’s werk vind zou een mogelijkheid kunnen zijn maar die kans ach ik nihil, omdat dr. Joseph Mengele volgens mij juist meer experimenteerde met de weke delen van het lichaan. Dat zou dat overigens ook al bekend geweest kunnen zijn vanuit de talloze documenten die de nazi’s bijhielden van hun macabere praktijken.

 • Jjarends1

  Het euthanasie-plan heette ook wel “Operation Gnadentot” of het T-4 project (naar het adres waar dit ook gebeurde;Tiergarten 4 in Berlijn). Mengele “practiseerde” vooral in Auschwitz. Vaak werden deze mensen met een Fenol-injectie recht in het hart omgebracht.Voor meer info is het boek “Nazidokters” van R.J Lifton een aanrader.

 • http://twitter.com/BADJEWS Zonnetje

   Wil natuurlijk de Rassenhaat én haatzááipartijen van auteur Niét al té Erg Vérstoren  ..MÀÀR herr Hitler Wás Een askNazijood Méngele Wás Een askeNazijood éven Àls Dat Monster Hitler 150.000  Monsterjoden in dienst had gedurende ww2. In ww2 Wás Òók ALLE politié in Nederland JOODS én heeft nog 1.000.000 Autóchtóón Néderlandse Jongetjes en Mannen óp transport naár hét Oostfront gezét. Zélf bléven ze áchter óp de Kinderén Ván dé Vermóórdden ázénde Kindér Vérkrachters Ván cultúre Die ze ZIJN.  Dé Ván VÒÒR ww2 úit Amerika over gewaaide Eugenetische genocideprogrammas Wáren Òok Door joden ontwikkeld Èn tussen ´30 én ´70  Pleegden ze internationáál stiekeme sterilisaties mét straling Óp Niét joodse Volken Alsméde tót gisteren Mét injecties dér Kinderen Óp schoolreisjes. MONSTÈRS !

 • http://twitter.com/BADJEWS Zonnetje

  herr Hitler Wás Een askNazijood Méngele Wás Een askeNazijood éven Àls Dat Monster Hitler 150.000  Monsterjoden in dienst had gedurende ww2. In ww2 Wás Òók ALLE politié in Nederland JOODS én heeft nog 1.000.000 Autóchtóón Néderlandse Jongetjes en Mannen óp transport naár hét Oostfront gezét. Zélf bléven ze áchter óp de Kinderén Ván dé Vermóórdden ázénde Kindér Vérkrachters Ván cultúre Die ze ZIJN.  Dé Ván VÒÒR ww2 úit Amerika over gewaaide Eugenetische genocideprogrammas Wáren Òok Door joden ontwikkeld Èn tussen ´30 én ´70  Pleegden ze internationáál stiekeme sterilisaties mét straling Óp Niét joodse Volken Alsméde tót gisteren Mét injecties dér Kinderen Óp schoolreisjes. MONSTÈRS !