Pak laat u voelen hoe het is om 75 te zijn

Amerikaanse wetenschappers hebben een pak ontworpen dat u laat ervaren hoe het is om oud te zijn.

Het pak draagt de naam AGNES. Dat staat voor Age Gain Now Empathy System. Het pak laat u ervaren hoe het is om ongeveer 75 jaar oud te zijn. Met het pak heeft u onder meer de kracht, het zicht, de flexibiliteit en de motoriek van een 75-jarige.

Het pak. Foto: MIT.edu.

Bril
Dat klinkt vrij ingrijpend. Toch is het pak niet zo heel ingewikkeld. Een speciale bril maakt het lastig om kleine lettertjes te lezen. Oordopjes zorgen ervoor dat de dragers van het pak minder goed kunnen horen. Met behulp van banden aan de benen wordt gesimuleerd hoe het is om onder meer stijve gewrichten en minder flexibele spieren te hebben. Speciale schoenen brengen de drager sneller uit balans en zorgen ervoor dat de drager heel onzeker loopt. Het is zomaar een greep uit de diverse maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de drager van het pak zich echt oud voelt.

Nut
Nu zult u zich misschien afvragen: waar is dat nu goed voor? Toch is het pak heel nuttig. Zo kunnen ontwerpers die producten voor ouderen ontwerpen nu zelf ervaren wat een oudere ervaart en dus nog betere producten bedenken. Maar ook supermarktketens kunnen er bijvoorbeeld hun voordeel met doen. Zo is uit experimenten met het pak gebleken dat ouderen moeite hebben om producten die zij veel gebruiken in een supermarkt te vinden en te pakken. Dat is nuttige informatie voor supermarktmanagers.

Wachten op de bus. Foto: MIT.edu.


Bekijk het pak hieronder in actie.

Bronmateriaal:

"What’s it like to be 75 years old? Try this on." - MIT.edu
"AGNES (Age Gain Now Empathy System)" - MIT.edu
 • Ph

  Geen enkele zgn wetenschapper zal openlijk toegeven, dat zijn of haar onderzoek waardeloos is….want anders waren-werden er zulke flut onderzoeken niet gedaan.

  Als ze gewoon hun oren eens te luister zetten met de ouderen, dan weten ze wel wat de mankementen en problemen zijn waar deze oudere mensen mee kampen.
  Maar dan moet de huidige nog nat en groen zijnde achter de oren wetenschappers, eens afstappen van dat waanbeeld dat zij alles kunnen en weten…op houden met die arrogantie.

  • Timvrijswijk

   waarom ben u altijd zo negatief? Zo duur zal dit niet zijn geweest. Het is een heel simpel pak en kan gebruikt worden voor het testen van bijvoorbeeld een rollator en zoals al werd genoemd kan worden getest waar ouderen moeite mee hebben (met winkelen). Natuurlijk kan je dit met oude mensen zelf testen maar die zitten daar echt niet op te wachten.

   Het mag duidelijk zijn dat dit geen wereldonderzoek is maar het heeft zijn voordelen.

 • Deheer

  bro , you mad?

 • Denkdaarmaareensoverna

  En nu een pak waardoor iemand van 75 zich voelt als iemand van 35, dat is pas wetenschap!

 • Ph


  Nut

  Nu zult u zich misschien afvragen: waar is dat nu goed voor? Toch is het pak heel nuttig. Zo kunnen ontwerpers die producten voor ouderen ontwerpen nu zelf ervaren wat een oudere ervaart en dus nog betere producten bedenken. Maar ook supermarktketens kunnen er bijvoorbeeld hun voordeel met doen. Zo is uit experimenten met het pak gebleken dat ouderen moeite hebben om producten die zij veel gebruiken in een supermarkt te vinden en te pakken. Dat is nuttige informatie voor supermarkt managers.”

  Ik blijf met mijn eerste stelling, nutteloos in tijden waarin ieder hardwerkende mens een euro cent twee keer moet gaan omdraaien.
  Terwijl dat die nog nat en groen zijnde zgn wetenschappers-onderzoekers het geld uit ramen en deuren smijt, onverantwoord.
  Dat ze hun oren te luister leggen met de ouderen, dat warenhuizen zelf enquêtes op poten zetten in hun eigen warenhuizen, op die manier is de klant koning en weet men heel goed wat de klant wil en kan. 
  Daar zijn geen zgn dure onderzoeken voor nodig….punt aan de lijn.
  Maar dat is natuurlijk typisch iets voor deze wereld, waarin alles draait om veel geld te verdienen op zo’n kort mogelijk tijd..de rest van hun leven zijn ze dan binnen en komen ze in de boekjes te staan..jaja, media geile onderzoekers, ze kunnen het allemaal beter en ze weten het allemaal beter, maar in de end bakken ze er radicaal niets van.

  PS: het laat me denken aan een andere groot onderzoek, ook  met veel sier en show in the media geweest……de Amerikanen hebben 10 jaar onderzoek gedaan, miljoenen dollars heeft het gekost, zodat ze een pen hebben die onder water kan schrijven….LOL…..De Russen pakken gewoon een potlood.

  • Ph

   Kijk, als ik naar de winkel ga dan zie ik het volgende:, ja ik doe mijn inkopen zelf, ik heb daar geen meid of  zgn wetenschapper voor nodig om het volgende te concluderen:

   Wat zie ik in nagenoeg ieder warenhuis, rekken van 3-4-5 meter hoogte, meermaals krijg ik van ouderen de vraag of ik hun eventjes wil helpen, om van boven die rekken iets te pakken wat ze nodig hebben.
   Zelf met mijn 1.78m moet ik dan al op mijn tenen gaan staan om hun te kunnen helpen.
   Het vullen van de rekken word door het warenhuis personeel gedaan met een trap lader en of een stoelletje, omdat ze er anders zelf ook niet aan kunnen.
   Hoe kan men dan van ouderen gaan verwachten, waarvan geweten is dat de oudere generaties veel kleiner uitvallen dan de nieuwere generaties, dat ze daar boven aan kunnen..dat kunnen ze dus helemaal niet….logica noemt men dat.

   Maar nu komt het, het beste zijn rekken van Max 2 meter hoogte, maar dat betekend dat er meer oppervlakte nodig is om alles te kunnen uitstallen.
   Dus dat betekend een meer kost van de huur van het pand, panden moeten groter zijn, groter betekend ook weer een meer kost aan verwarming, elektriciteit, water en zelfs meer personeel…en dan zijn we in feite uitgepraat.
   Ziet u, ik heb daar geen onderzoeker voor nodig, ik hoef daar geen duizenden euro’s voor te hebben.

   Have a nice day.