Ongrijpbaar element, ontdekt tussen het puin van de waterstofbom, geeft eerste geheimen prijs
Het element - te vinden op het randje van het periodiek systeem - is al bijna 70 jaar een mysterie.
Het element - te vinden op het randje van het periodiek systeem - is al bijna 70 jaar een mysterie.
Stel dat corona blijft. Hoe ziet de wereld er dan over 50 of 100 jaar uit? En kan technologie deze leefbaarder maken?
Dat ze ons ooit de oren van het hoofd gaan kletsen, is niet waarschijnlijk. Maar met elkaar communiceren: dat kunnen ze wel! Wetenschappers introduceren: de pratende zonnecel!
Na de Duurzame Troonrede, hebben we dit jaar ook, voor het eerst, de Techrede. Deze bepleit de noodzaak om voortvarendheid in de technologische sector hoger op de maatschappelijke én politieke agenda te zetten.
En daarmee lijkt het revolutionaire transportsysteem weer een stapje dichterbij te komen.
De technologische wapenwedloop neemt een vlucht met onbemande en geautomatiseerde systemen, zoals hypersonische nucleaire raketten. De mensheid heeft daar geen schijn van kans tegen.
Er zijn nog zes steengoede ideeën in de race, maar welke worden er volgende week beloond met de ASN Bank Wereldprijs 2020 en krijgen een mooi geldbedrag dat helpt om die goede ideeën werkelijkheid te laten worden
Het minuscule bootje is slechts 30 micrometer lang; ongeveer een derde van de dikte van een haar.
Nog niet eerder lukte het onderzoekers om zo'n korte tijdspanne - 10^-21 seconden - te meten.
Robots en machines die met elkaar het gevecht aan gaan in dienst van de mensheid. Dat lijkt sci-fi materiaal. Maar het is een realiteit die onvermijdbaar nadert.
Ze zorgen ervoor dat bijvoorbeeld petflessen - die eeuwenlang in de natuur rond kunnen slingeren - binnen enkele dagen worden afgebroken; net wat we nodig hebben!
Chinese onderzoekers hebben een apparaatje ontwikkeld dat energie haalt uit het briesje dat ontstaat als je stevig doorstapt.